Samenstel van stadswoningen

Beschrijving

Samenstel van oorspronkelijk twee enkelhuizen van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Nu dubbelhuis van vier traveeën 17de-eeuws pand, zie bewaarde balklagen en dakconstructie bestaande uit schaar- en nokgebinte. In de loop van de 19de eeuw aangepaste muuropeningen. Geel beschilderde trapgevels (6 treden + topstuk) van verankerde baksteen boven een grijs beschilderde en bepleisterde plint. Rechts met uitkragende bovenbouw op twee segmentbogen aanzettend op eenvoudige consoles. Rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping met bewaarde afgeschuinde dagkanten onder ontlastingsboog. Telkens een rondbogig zoldervenster in vlakke bakstenen omlijsting.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, oktober 1974.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 333.