Stadswoning, onderdeel van Hovetje van Plaisance

Beschrijving

Vormde samen met de panden rechts voormalig "Hovetje van Plaisance". Nu breedhuis met enkelhuisopstand van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 17de-eeuws pand, zie bewaarde balklagen en dakconstructie bestaande uit schaar- en nokgebinte. In de loop van de 19de eeuw aanpassen van de muuropeningen op de begane grond. Geelbeschilderde lijstgevel boven een bepleisterde en grijsbeschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping met bewaarde afgeschuinde dagkanten. Zijgevel afgewerkt met vlechtingen voorzien van een gedicht venster met afgeschuinde dagkanten, een bakstenen middenstijl en een ontlastingsboog van een rollaag.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 14 maart 2000.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 395.