Café met tuitgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café met tuitgevel

Beschrijving

Voormalig café, zie gevelbrede blinde fries voor vroegere huisnaam. Diephuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Tuitgevel, volgens L. Devliegher van 1622 ter vervanging van een houten gevel. Aanpassingen uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw(?). Dubbelhuisopstand; voorgevel met beraapt en beschilderd parement boven een bepleisterde en zalmroze beschilderde plint; begane grond belijnd door imitatievoegen. Aangepaste rechthoekige muuropeningen getypeerd door de geriemde omlijstingen. Gecementeerde zijgevel gestut door middel van twee steunberen.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 402.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia