Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); één dakkapel. 17de-eeuwse kern, zie balklagen. In de loop van de 19de eeuw aanpassing van muuropeningen, zie sporen van gekoppelde ontlastingsbogen. Huidig uitzicht resultaat van verbouwingswerken in 2000 naar ontwerp van architect C. Verraes (Brugge). Verankerde grijs beschilderde lijstgevel boven donkere plint. Rechthoekige muuropeningen, bovenvensters met afgeschuinde dagkanten. Grosso modo bewaard 19de-eeuws schrijnwerk en voorheen beluikte benedenvensters, zie duimen.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 3693/2000.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 429.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia

Aanvullende informatie

De woning werd ondertussen opnieuw gerenoveerd: het bewaard 19de-eeuws schrijnwerk is niet meer aanwezig, de dakkapel is aangepast, de gevel is herschilderd.