Burgerhuis De Wilde Stier

Beschrijving

Zogenaamd "De Wilde Stier" zie boogveldreliëf en naar verluidt wijzend op de voormalige woning van Jan Van Vyve, deken van de beenhouwers. Diephuis van vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met kern uit de 16de eeuw zie deels bewaarde balklagen en dakgebinte. Verankerde en beschilderde trapgevel van baksteen (9 treden + topstuk) met imitatievoegen; natuurstenen plint met kelderrooster. Aangepaste vensters in geprofileerde omlijstingen met kleine sluitstenen; op de begane grond tevens met oren waaronder doorlopende band versierd door schrijvenfries. In de tweede travee, deur in dito omlijsting en onder halfrond bovenlicht waarin bas-reliëf met stier tussen twee kleinere dieren. T-ramen uit de 19de eeuw.

• DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 17.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia