Gelijke burgerhuizen

Beschrijving

In oorsprong twee gelijke breedhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen), 16de eeuw. Nummer 27 is het resultaat van een consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1992 naar ontwerp van architectenbureau Groep 3 (Brugge) onder meer herstellen van de travee-indeling op de begane grond. Verankerde bakstenen, geel- en beigebeschilderde lijstgevels op grijze plint. Rechthoekige muuropeningen, nummer 27 met T-ramen; meer aangepast in nummer 29. Dakkapellen met tuitgevels en rechthoekige vensters in korfboognis met afgeschuinde dagkanten. Rechter zijgevel met vlechtingen. Tussen beide huizen, grote schoorsteenschacht op rechthoekige basis met vier zeshoekige rookkanalen en rookmonden.

Interieur. Nummer 27 met bewaarde balklagen.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 2391/1992.