• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis en aanvankelijk gelijkaardig enkelhuis, nu met garages op begane grond; samen zes/zeven traveeën en twee bouwlagen, nummer 15 onder zadeldak (nok parallel aan de straat), nummer 17 met afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat). Teruggaand tot 1872 ter vervanging respectievelijk van laag breedhuis en een trapgevel van twee bouwlagen, nummer 17 bewaart nog oude kern; in de tweede helft van de 20ste eeuw vervangen van deur en twee vensters door twee garagepoorten. Vlakke, bepleisterde en beigebeschilderde lijstgevels boven grijsbeschilderde of arduinen plint; eenvoudig hoofdgestel met kroonlijst op klossen. Rechthoekige openingen, nummer 15 met bewaard 19de-eeuws houtwerk en persiennes op de begane grond.

Interieur. Nummer 17: bewaarde balklagen en zolder met schaargebinten, telmerken.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, september 1981.