Hoevetje

Beschrijving

Op de hoek met Vakeleistraat gelegen hoevetje, vermoedelijk uit de 18de eeuw, thans met sloop bedreigd. Witgeschilderd boerenhuis onder zadeldak (pannen) met rechts aanleunend schuurtje, gelegen ten noorden van begraasd erf. Vernieuwde rechthoekige muuropeningen. Linker zijaandak met muurvlechtingen. In huiskamer, witgeschilderde samengestelde balklaag met versierde moerbalk.

Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen