Burgerhuis Zeven Ster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Zeven Ster

Beschrijving

Diephuis, enkelhuistype van drie traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (kunstleien), met vermoedelijk oude kern. Heden lijstgevel bekleed met witte en grijze faiencetegels uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Verticaliserend accent door aflijnende hoeklisenen en markerend middenrisaliet met verdiepte venstertravee. Rechthoekige vensters voorzien van arduinen lekdrempels; faiencetegeltableaus met bloemmotieven op borstweringen van bel-etage en bovenverdieping. Balkon met gebombeerde ijzeren leuning voor het centrale deurvenster der bel-etage. Rechthoekige deur. Art-nouveaugetinte faiencetegeltableaus in de hal.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde