U-Vormige hoeve

Beschrijving

U-vormige hoeve met losstaande bestanddelen, uit het derde kwart van de 19de eeuw. Gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Links van het erf (noorden), woonhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag van overpleisterd stijl- en regelwerk met lemen vullingen. Ankerbalkgebint met zes gebintstijlen. Een woonhuisdeur, twee beluikte bolkozijnen en twee zolderluiken. Indeling: de gang links, de twee kamers rechts met stookplaats in de scheidingsmuur. Zijgeveltop aan straatzijde met pannen beschieting. Achtergevel: drie kleine vensters, waarvan twee bolkozijnen.

Achteraan het erf, dwarsschuur met resten van vakwerk en hoge, rechthoekige poort.

De stal aan de rechterzijde van het erf werd recent versteend. Pannen beschieting van de geveltop aan straatzijde. Een tweede, bakstenen stal uit eind 19de - begin 20ste eeuw onder lessenaarsdak bevindt zich aan straatzijde, tegen de zijgevel van de vermelde stal.