Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw; interessant dakenspel. Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen, op sommige plaatsen door baksteen vervangen, gelegen rondom het rechthoekig gekasseid erf, dat door een hek van de straat is afgesloten; zadeldaken (Vlaamse pannen), en gepikte bakstenen stoelen.

Ten noordwesten, hoog woonhuis van zeven traveeën; onderkelderde opkamer in de vijfde travee. Vijf gepikte tussenstijlen en één gepikte tussenstijlschoor in de tweede travee tegen de eerste tussenstijl. Twee vensters, een beluikt bolkozijn in de opkamer en een zolderluik; drie deuren. Recente bakstenen aanbouwsels onder lessenaarsdaken tegen de achtergevel en de rechterzijgevel.

Ten zuidwesten, hoge paardenstal van twee traveeën onder mank zadeldak. Stijl- en regelwerk, in de voorgevel door cementblokken vervangen.

Ten noordoosten van het erf, dwarsschuur van drie traveeën. Gepikte stijlen en hoekstijlschoren. Rechthoekige poort. Haaks hierop, ten zuidoosten, lage varkensstal van zeven traveeën in overkalkt stijl- en regelwerk; rechthoekige deuren en luiken. Recenter bakstenen gebouwtje, ten zuidwesten, haaks op het woonhuis.