Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, uit de tweede helft van de 19de eeuw, thans een tweegezinswoning; het woonhuis ligt met de voorgevel vlak aan de straat.

Gebouwen in witgekalkt stijl- en regelwerk met lemen vullingen, gegroepeerd rondom het rechthoekig erf; zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen).

Ten zuidoosten, gaaf bewaard woonhuis (nok loodrecht op de straat) van zeven traveeën, op een lage gepikte bakstenen stoel. Vijf beluikte vensters, waarvan links een bolkozijn; een woonhuisdeur met bovenlicht en een lagere, bijkomende deur, rechts; oorspronkelijk houtwerk. In de achtergevel zijn de lemen vullingen door cementblokken vervangen. Bakstenen linkerzijgevel met aandak en vlechtingen, een halfrond venstertje in de top. Kleine venstertjes in de rechterzijgevel. Aanbouwsel onder doorlopende dakrand, links tegen de achtergevel.

Ten noordwesten, dwarsschuur van vier traveeën op gepikte bastenen stoel; schuurpoort en een lager poortje. In de zijgevels zijn de lemen vullingen door bakstenen vervangen. Ten zuidwesten vervallen bakhuis van twee traveeën, blauwgekalkt.