Hoeve met L-vormige plattegrond

Beschrijving

Hoeve met L-vormige plattegrond, uit de 19de eeuw. Gebouwen in stijl- en regelwerk met witgekalkte lemen vullingen op gepikte bakstenen plint. Zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen).

Ten zuiden, woonhuis met dwarsschuur van vijf traveeën. Opkamer in de eerste travee. Vijf gepikte stijlen in de erfgevel, twee beluikte vensters, een deur en de schuurpoort. Acht gepikte stijlen en een gepikte tussenstijlschoor in de derde travee tegen de derde ankerbalk in de achtergevel. Kleine vensters, waarvan twee beluikt en één bolkozijn. Eén deur.

Ten oosten, stallingen van drie traveeën. Lemen vullingen gedeeltelijk door baksteen vervangen. Drie gepikte tussenstijlen. Twee deuren. Recent bakstenen aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de linkerzijgevel.