Kruidenierswinkel Vooruit

Beschrijving

Imposant art-nouveau-getint breedhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (pannen), uit eerste helft twintigste eeuw. Gedecapeerde bakstenen lijstgevel met verwerking van arduin onder meer voor booglijsten, cordons, plint en decoratieve elementen. Bredere en licht gebogen zijtravee op de bovenverdieping tussen pilasters. Begane grond met rondboogvensters met booglijst op imposten, geschraagd door driekwartzuiltjes met versierd kapiteel. Bovenste verdieping met galerij waarvan de geprofileerde bogen rusten op zuilen met teerlingkapiteel.