erfgoedobject

Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

bouwkundig element
ID: 8366   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8366

Juridische gevolgen

Beschrijving

Diephuis met twee verdiepingen en zadeldak (leien + vorstkam) in provinciale neo-Vlaamserenaissance-stijl, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Baksteenbouw verrijkt met horizontale muurbanden van arduin. Trapgevel met groot rondboogvormig deurvenster op de bel-etage gemarkeerd door balkon met balustrade. Langsgevel van drie traveeën met een centraal dakvenster met windborden en twee dakkapellen. Steekboogvormige bovenvensters en dubbele overhoekse muizentand onder de daklijst. Achtertrapgevel. Korfboogpoort in de aanpalende tuinmuur met pijlers en siervazen.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8366 (Geraadpleegd op 21-02-2020)