erfgoedobject

Langgestrekt hoevetje

bouwkundig element
ID
83669
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83669
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Stemmig langgestrekt hoevetje met ordonnantie: dwarsschuur-(stal)-woonhuis, daterend uit de 19de eeuw. Erf met haag afgezoomd. Zes traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Stijl- en regelwerk met lichtblauwgekalkte lemen vullingen op gepikte plint met lage bakstenen stoel. Gepikte stijlen (negen) en tussenstijlschoren: in de tweede travee tegen de tweede ankerbalk en in de vijfde travee tegen de vierde ankerbalk. Twee beluikte vensters en een deur met bovenlicht. Schuurpoort in de eerste travee. Staldeur in de achtergevel. Linkse zijgevel en eerste travee van de achtergevel versteend.


Bron     : Schlusmans F. met medewerking van Gyselinck J., Linters A., Wissels R., Buyle M. & De Graeve M.-Ch. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6N1 (A-Ha), Brussel - Gent.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langgestrekt hoevetje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/83669 (Geraadpleegd op )