Hotel Select

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis Hotel Select

Beschrijving

Zogenaamd "Hotel Select". Groot hoekhuis (bij Zeedijk) in een eclectische stijl, voornamelijk regionale neo-Vlaams-renaissancistische kenmerken, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (?). Baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor constructief belangrijke en gesculpteerde delen. Als hoekgebouw ontworpen met vrijwel evenwaardige gevels, samenkomend in vorm van hoektoren met spitsbekroning. Gevelritmering door middel van erkervormige risalieten met bekronend balkon, uitlopend op dakvenster onder tuitgevel. Rechthoekige, steek-, rond- en korfbogige muuropeningen en ontlastingsbogen. Recente uitbouw op begane grond, kant Zeedijk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi