Burgerhuis in neotraditionele stijl

Beschrijving

Burgerhuis in neotraditionele stijl, oorspronkelijk van 1913 en na verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog gereconstrueerd in 1922. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met geprofileerde schoorsteen. Bakstenen lijstgevel verwerkt met arduin voor lage plint; Euvillesteen (?) voor banden en decoratieve elementen. Sierankers. Twee linker traveeën met licht overkragende, bekronende trapgevel. Rechthoekige muuropeningen onder ontlastingsboog en boogveld).

• Stadsarchief Nieuwpoort, reeks 874.1, nummer 221.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi