Burgerhuis Villa Alphonse

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Alphonse", volgens cementtableau boven deur. Burgerhuis van het enkelhuistype van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Eclectische baksteenarchitectuur van klokgevel met arduinen plint, uit het begin van de jaren 1920. Getoogde bovenvensters met trapezoïdale sluitsteen (baksteen) en kwartholbeloop, ingeschreven in rechthoekige omlijsting met dito beloop en aflijnende muizentand; afzaat met doorlopende lekdrempel. Twee rechthoekige zoldervensters met kleine roedeverdeling, analoog beloop en afzaat. Korfboogdeur met sluitsteen, ingeschreven in omlijsting van vlakke pilasters en entablement met bekronend driehoekig fronton. Breed benedenvenster resulterend van verbouwing confer bouwnaden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi