Hoekhuis in neobarokstijl

Beschrijving

Imposant alleenstaand hoekgebouw in neobarokstijl, op fries gedateerd 1885. Twee bouwlagen hoog onder koepelvormige bedaking (leien). Parement van kalkzandsteen, bepleisterde achtergevel. Markerende halfronde hoektravee. Onderbouw op arduinen plint, versierd met afgevlakte bossage en voorzien van rechthoekige vensters met kroonlijst op consoles. Bovenverdieping geritmeerd door Korintische pilasters en geaccentueerd door vensterbekroningen (kroonlijsten of frontons) en balusterleuningen of -balkons. Omlopende gekorniste kroonlijst, ter hoogte van het deurrisaliet en de ronde hoektravee bekroond met gebroken fronton. Attiek opengewerkt met balustrade en onderbroken door de gebogen dakkapellen met siervazen. Langs weerszijden geflankeerd door tuinmuur.