Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Opnieuw bepleisterde lijstgevel met verlies van het stucdecor; verbouwde begane grond en eerste verdieping. Oorspronkelijk werd de begane grond belijnd door de plint en schijnvoegen uitstralend boven de rechthoekige muuropeningen. Een register van rondboogvensters vanaf de geprofileerde puilijst onderscheidde de hoofdverdieping, geaccentueerd door geprofileerde archivolten op doorgetrokken imposten, en gietijzeren borstweringen. Verder haast vierkante vensters met lekdrempel op de lage tweede verdieping, oorspronkelijk met onderdorpel. Een klassiek hoofdgestel met gelede architraaf en een houten kroonlijst op klossen vormde oorspronkelijk de gevelbeëindiging.