Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis van het enkelhuistype met vier traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak, uit vierde kwart 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met hoge steekboogvormige muuropeningen. Begane grond met imitatiebanden en doorlopende arduinen onderdorpels op consoles. Bovenvensters in geriemde omlijstingen met oren en stucsluitsteen. Borstwering en fries voorzien van spiegels met stucbladwerk en -schijfmotieven. Zware kroonlijst met tandlijst op uitgelengde modillons.

Auteurs: Verbeeck, Mieke