Kapel van Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Eenvoudig bakstenen kapelletje van 1919 (jaarsteen) als aanzet van een lange wegel naar de hoeve. De eerste kapel werd begin 19de eeuw gebouwd door de familie D'hondt en na de Eerste Wereldoorlog herbouwd en opgeknapt uit dankbaarheid voor het ongedeerd uit de oorlog weerkeren van de twee zonen. Door brand vernield, werd het onmiddellijk heropgericht. Rechthoekige constructie onder afgewolfd zadeldak (leien); met korte spitsbogige vensters in de zijgevels en spitsbogige vleugeldeur in de voorgevel.

• VAN VLIERBERGHE J. 1937: Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 48.2, 106.

Auteurs: Demey, Anthony

Bij een restauratie in 1988 werd volgende jaartalsteen ingewerkt: "1835-1988".