Hof ter Wallen

Beschrijving

Zogenaamd "Hof ter Wallen". Omwalde boerderij op de hoek met de Grouwesteenstraat, met woonhuis, stal en dwarsschuur. Begraasd en beboomd erf waarvan de omwalling thans door de eigenaar grotendeels met puin is gevuld. Ten oosten erbij aansluitend: uitgebreide boomgaard. Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het derde kwart van de 19de eeuw doch met oudere kern. Witgekalkte voorgevel (op het zuiden) op donker geschilderde plint. Beluikte en getraliede rechthoekige vensters met lekdrempels. Rechthoekige arduinen deuromlijsting op neuten, met recht kalf, 1856 gedateerd en gestrekte waterlijst op gegroefde voluutconsoles. Gevel beëindigd op gelede architraaf en getande kroonlijst. Zijgevels met rondbogige vensters en muurvlechtingen onder de beraping, duidend op oudere kern. Evenwijdig aan het huis, ten noordoosten ervan: bakstenen stal onder zadeldak. Haaks op het huis, ten oosten ervan: ruime dwarsschuur in baksteen met houten topgevel (horizontale beplanking).

Auteurs: Demey, Anthony