erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 8381   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8381

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Rijhuis met geaccentueerde deurtravee, drie smallere venstertraveeën en drie bouwlagen, afgedekt met een zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gevelparement van beige baksteen met verwerking van arduin voor dorpels, omlijstingen, druiplijstjes en sluitsteen. Licht vooruitspringende deurtravee gemarkeerd door rondboogpoort, houten erker op de bel-etage en korfboogvormig deurvenster op de bovenverdieping, uitlopend op een gebogen kroonlijst op klossen. Venstertravee met gekoppelde steekboogvensters op de bel-etage en vierlicht op de bovenverdieping; kroonlijst op klossen. Eenvoudige houten winkelpui op de begane grond.


Bron     : D'Huyvetter C., de Longie B. & Eeman M. met medewerking van Linters A. 1978: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Aalst, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 5N1 (A-G), Brussel - Gent.
Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle
Datum  : 1978


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/8381 (Geraadpleegd op 20-01-2021)