Sint-Gabriëlscollege

Beschrijving

Sint-Gabriëlscollege, voormalig Pensionnat Pintelon. Kort na 1900 overgenomen door de broeders van Sint-Gabriël. Bestaande uit tweetal alleenstaande gebouwen van circa 1870; ongeveer U-vormig complex met gebouwen daterend van 1878, 1900, kapel van 1907, 1927-1928, 1939 en 1953.

Rechthoekige bakstenen gebouwen van één tot drie bouwlagen onder zadel- en platte daken. Gebouwen aan straatzijde, van 1878, gemarkeerd door lisenen en baksteenfriezen. Getoogde en enkele rondboogvormige muuropeningen met bakstenen omlijsting en omlopende waterlijsten bij de tweede bouwlaag.

Auteurs: Wylleman, Linda