Ensemble van woon- en winkelhuis

Beschrijving

Twee gekoppelde rijhuizen, volgens kadasterarchief oorspronkelijk één burgerhuis dat door Eduard De Kegel – Van Ghendt in 1887 opgetrokken werd. Op een later tijdstip opgesplitst in een woning en winkel.

Behouden gepleisterde en respectievelijk wit en geel geschilderde verankerde lijstgevel met rechthoekige deur en vensters op arduinen dorpels, nummer 20 met behouden schrijnwerk. Nummer 22 voorzien van houten, nu blauwgeschilderde drieledige winkelpui met centraal verdiept deurportaal, vermoedelijk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

• Overmere ons dorp, Overmere, 1992, p. 26.
  • DE RUYVER M., De Dorpsstraat vroeger en nu, Heemkundige Kring Overmere, XIII, 3, 1995, p. 96.