• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Half vrijstaand burgerhuis van twee bouwlagen en traveeën onder geknikt zadeldak (geglazuurde pannen). Gebouwd door dhr. De Bruycker volgens een in 1934 goedgekeurd ongesigneerd bouwplan, ongeveer gelijktijdig met het rechts aanpalende pand.

Zeer herkenbaar als woning uit het interbellum met art-deco-inslag. Smalle deurtravee. Breder rechter vensterrisaliet met segmentbogige erker op een console met typische gestileerde florale motieven. Daarboven dito art-decogetint smeedwerk ter afsluiting van het balkonnetje voor één van de twee dakvensters. Voorts baksteenparement met decoratief metselverband op hardstenen plint, verlevendigd door witgeschilderde banden en vensterstijlen.

Fraaie poort links van de woning als toegang tot de tuin.

• Gemeentearchief Berlare, 874.1, Overmere – bouwvergunningen 1950 en vroegere jaren.