• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis met ommuurd voortuintje en dieper gelegen garage, ontworpen in 1941 door architect Adolf Keppens (Zele) in samenwerking met én in opdracht van bouwheer Maurits Van Haver. Twee bouwlagen tellend enkelhuis onder half schilddak (pannen) met brede dakoverstek. Woningontwerp opgevat als half open bebouwing met één blinde wachtgevel en drie uitgewerkte gevels met verspringende volumes.

Verzorgd gevelparement van gele baksteen met decoratief metselverband op een hardstenen plint. Voorgevel met rechts afgeronde uitspringende venstertravee uitlopend in een puntgevel met oculus. Rechts verdiepte deurtravee met beglaasde ijzeren rondbogige voordeur en drie ronde vensters met mooie kleurrijke glasramen in contrast met de overige rechthoekige vensteropeningen .

• BOONE L. 2005-2006: Architectuurinventaris Zele. Overzicht architectuur in Zele, hoofdzakelijk 1900-1960 aangevuld met opmerkelijke realisaties uit andere periodes (onuitgegeven document), Zele.
  • BOONE L. 2004: Zeelse "aannemers-ontwerpers", ontwerpers van gebouwen en architecten 1900-1960, in Heem- en Oudheidkundige Kring Zele, Jaarboek Nummer 35, 264.