Café De Mattenmaker

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café De Mattenmaker

Beschrijving

Hoekpand, samengesteld uit twee huisjes van anderhalve bouwlaag van circa 1900 – 1903 (zie kadasterarchief). Naar verluidt eertijds als cijnshuisjes gebouwd op de gronden van de Godshuizen van Beveren en gekend als winkel annex café "(In) de Mattenmaker", thans woonhuis. Eenvoudig verankerd bakstenen dorpshuisje onder afgewolfd zadeldak (pannen) met kenmerkende afgeschuinde hoektravee en gecementeerd paneel voor gevelopschrift. Beluikte getoogde vensters op tegeldorpels met behouden schrijnwerk en gecementeerde plint. Interieur dieper dan straatniveau gelegen. Woning illustratief voor vroegere bouwhoogte en – stijl.

• DE VUYST M., Zele zoals vroeger, s.l., 1981, p. 66.