• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Imposant half vrijstaand rijhuis van drie bouwlagen en drie traveeën met plat dak, dat door de hogere volumewerking de aansluitende gevelrij uit het interbellum markeert. Enkelhuis in modernistische stijl van 1936 (zie bouwaanvraag), evenals aanpalende pand, opgetrokken door aannemer – architect (Maurits) Petrus De Brauwer (Zele). Kleurrijk parement van decoratief geplaatste gele baksteen geaccentueerd door de verwerking van blauwe hardsteen. Asymmetrische opbouw met brede hoger oplopende rechter partij met smal laddervenster in de deurtravee en driezijdige erker onder bekronend balkon met buisleuning in het vensterrisaliet. Links, lagere en minder diepe poorttravee onder plat dak met balustrade, oorspronkelijke witgeschilderde poort in art-decogetinte stijl behouden. Rondbogige getrapte deurportiek contrasterend met de rechthoekige vensters; zeer verzorgde voordeur voorzien van deurlicht in melkglas en sierlijk smeedwerk. Deels verhard voortuintje met afsluitingsmuurtje (in breuksteen) en smeedwerk, analoog aan de aangrenzende gevelrij.