Brouwerij Concordia

Beschrijving

Voornamelijk recente gebouwen, doch opmerkelijke brouwzaal op binnenkoer aan de Gasthuisstraat. Betonconstructie waarschijnlijk naar ontwerp van architect Deweerdt, uitgevoerd door ondernemer Ch. Deweerdt circa 1928; uitbreiding van 1932. Kleurige voorgevel van rode en gele baksteen met vier ongelijke traveeën. Linkerdeel van drie traveeën gemarkeerd door smalle middentravee; grote boogvormige vensters op de benedenverdieping; bovenverdieping geritmeerd door kolossale pilasters en rondbogen voorzien van getoogde vensters. Bijkomende, smalle rechter travee met getoogde vensters. Gekanteelde attiekbekroning. Indrukwekkend interieur van 1929 (Dhondt, Brussel) met vier koperen ketels, twee aan twee, op twee niveaus en in perspectief geplaatst.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle