Ensemble van stadswoningen

Beschrijving

Ensemble van twee rijhuizen volgens spiegelbeeldschema, uit het begin van de 20ste eeuw (circa 1907 volgens het kadasterarchief). Opgevat als twee enkelhuizen van twee bouwlagen onder een doorlopend pannen zadeldak. Huidig voorkomen in art-decogetinte stijl bepaald door de opvallende gevelbekleding van geel en bruin geglazuurde tegels op een plint van zwart geglazuurde tegels met opschrift "J. Aerts/ Bouwmaterialen/ Dr. Armd. Rubbenstr. 58/ Zele". Beide zijtraveeën gemarkeerd door een driezijdige erker op een zware kruisvormige console. Voorts rechthoekige venster- en deuropeningen. Nummer 64 voorzien van de oorspronkelijke schuiframen en twee deuren met gestileerde florale motieven in art-decostijl.