• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Grote burgerwoning met villakarakter, volgens bouwaanvraag van 1934 naar ontwerp van architect Hebbelynck (Gent) in opdracht van brouwer René Amelot als huwelijksgeschenk voor diens zoon Marcel en Yvonne Ocket. Zeer brede woning van twee bouwlagen en drie traveeën onder een snijdend schild- en zadeldak + rechts garage onder zadeldak. Strak gevelontwerp met omlijste rechthoekige muuropeningen doorbroken door de kenmerkende puntgeveltoppen met witgeschilderde horizontale houten bebording. Wit gepleisterde gevels verlevendigd door de verwerking van gefrijnde blauwe hardsteen voor deuromlijsting en plint. Fraaie voordeur met geometrisch motief.

• BOONE L., COENE F., COUCKE A., Een huis op de Zandberg. Geschiedenis van een huis en zijn bewoners in Heem- en Oudheidkundige Kring Zele, Jaarboek Nr. 32, 2001, p. 83-84.