• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Eenvoudige stadswoning met dubbelhuisopstand, drie traveeën en twee bouwlagen, volgens kadaster van 1909. Traditionele gevelafwerking met een vlak bepleisterde verdieping en horizontale banden op de begane grond. Hardstenen plint. Getoogde muuropeningen geaccentueerd door gestucte omlijstingen; op de bovenverdieping bijkomend met oren, siersluitsteen, lekdrempelversiering en markerende cordonlijst. Tot slot rechter benedenvenster deels gedicht en verbouwd tot garagepoort.

Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke