Ensemble van twee arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Ensemble van twee arbeiderswoningen volgens repeterend schema. Bakstenen enkelhuisjes van twee maal anderhalve bouwlaag en twee traveeën onder doorlopend zadeldak (kunstleien) gebouwd in 1908 (zie kadasterarchief). Illustratief voor de vroeger in de gemeente veelvuldig aanwezige eenvoudige arbeiderswoningen. Kenmerkende getoogde muuropeningen; benedenvensters met luiken en oorspronkelijk houtwerk.

Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke