Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Hoeve, gelegen recht tegenover de Onze-Lieve-Vrouw ter Noodkapel. Huidig gebouw met L-vormige plattegrond palend aan nummer 158. Volgens oude prentbriefkaarten en het kadasterarchief gebouwd op de plaats van een schuur die deel uitmaakte van een ouder complex dat in kern minstens opklom tot het tweede kwart van de 19de eeuw.
Deels vrijstaand woonhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder een schilddak (kunstleien). Specifieke gevelversiering uit het interbellum. Gecementeerde voorgevel met banden en vlak bepleisterde deuromlijsting met oren en dropmotief. Opkamervenstertje in rechterzijgevel.
Links, parallel aan de straat poortgebouw met schouderboogvormig deurtje in de dubbele poort, onder een pannen zadeldak dat doorloopt over de belendende schuur van nummer 158. Achteraan haaks tegen de woning aangebouwd, voormalig bedrijfsgebouw met stallen.
QUINTYN E., Zele in oude prentbriefkaarten, Zaltbommel, 1972, p. 38.
Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)