Textielfabriek NV Zelensis

Beschrijving

Voormalig textielfabriekje N.V. Zelensis uit de jaren 1920. Volgens bouwplan eertijds horende bij de gelijktijdig ontworpen maar inmiddels afgebroken aanpalende dubbelwoning in chaletvorm van 1926 van architect Adolf Keppens (Zele) (nummer 140).

Vijf één bouwlaag tellende parallel aan de straat ingeplante gewitte bakstenen hangars op een gepikte plint onder pannen raekemdaken. Straatgevel met brede rechthoekige spaarvelden omzoomd door lisenen, een overhoekse tandlijst en een cordonlijst ter hoogte van de plint. Voorts keperboogvormige en rechthoekige vensters met ijzeren en houten schrijnwerk. Twee rechthoekige poorten. Beeldnisje in rechterzijgevel. Gebouwen heden leegstaand.

• Bijkomende gegevens verstrekt door Dhr. Boone.