erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
84003
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84003

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Voorheen alleenstaande kleine villa, recent links en rechts achteraan uitgebreid met een nieuwbouw. Stilistisch en kadastraal te dateren in 1928. Pittoresk gebouw met traditionele L-vormige plattegrond, van drie traveeën en twee bouwlagen onder snijdende zadeldaken (leien). Baksteenmetselwerk met knipvoegen belijnd door middel van bepleisterde platte banden en sluitstenen op een gecementeerde plint in imitatierots. Uitspringend rechter vensterrisaliet met trapezoïdale erker in de voor- en zijgevel uitlopend in een puntgevel met rondbogig dakvenster. Getoogde voordeur met oorspronkelijk schrijnwerk uit het interbellum, onder een afdak gevormd door een twee traveeën breed balkon met balusterleuning (wellicht een jongere toevoeging).


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84003 (Geraadpleegd op )