• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis met verhard voortuintje en hermetste afsluiting. Achteraan bijhorend bedrijfsgebouw (schuur met stallen) van vroegere hoeve, toegankelijk via verharde oprit links van woonhuis. Volgens bouwaanvraag woning van 1939 naar ontwerp van aannemer Leon De Schutter (Overmere). Illustratief voorbeeld van eenvoudig doorsnee-burgerhuis met enkelhuisopstand van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak. Sobere rood bakstenen gevelafwerking. Begane grond met verdiepte rechthoekige muuropeningen. Authentieke voordeur rechts verfraaid met gestileerd smeedwerk en kleurrijk glas in lood in deur- en bovenlicht. Strakke erkervormige bovenbouw ter onderbreking van de aflijnende houten gekorniste kroonlijst. Bewaard houtwerk met roedeverdeling en structuurglas in de brede vensters.