Twee gekoppelde dorpswoningen

Beschrijving

Vrijstaand ensemble van twee gekoppelde enkelhuizen uit het interbellum, volgens bouwplan gebouwd in opdracht van René Van Extergem in 1933 door architect Joseph De Paepe (Zele). Elk twee traveeën onder gemeenschappelijk wolfsdak (pannen) doorbroken door de puntgevel met gekoppeld dakvenster van de centrale hoger oplopende deurtravee. Baksteenbouw op een met schijnvoegen gecementeerde plint aanvankelijk opgevat volgens spiegelbeeldschema. Heden niet helemaal meer van toepassing door gevelschildering en verbouwing van pui van nummer 35. Zijgevels met drielichten op bovenverdieping. Schrijnwerk van beide woningen vernieuwd. Bij nummer 31 aansluitende en zelfde voortuinafsluiting in art-decostijl.

• Bijkomende gegevens verstrekt door Dhr. Boone.