Café en zaal Nova

Beschrijving

Voormalig café met zaal Nova, gelegen in de straatbocht. Volgens bouwaanvraag van 1947 gebouwd naar ontwerp van architect Adolf Keppens (Zele) in opdracht voor de familie Amelot van de nabijgelegen brouwerij "De Klok". Zeer breed gebouw in gele baksteen opgevat als twee woningen van respectievelijk drie en twee bouwlagen onder een doorlopend pannen zadeldak. Horizontaliserend gevelontwerp gemarkeerd door licht uitspringende bovenbouw met gevelbrede vensterregisters en een rechts afgeronde hoek onder een aflijnende houten kroonlijst. Pui deels opgevat als een winkelpui afgewerkt met halfronde geribde zuilen in blauwe hardstenen.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena