Pijlerkapel

Beschrijving

Mariakapelletje onder lindeboom, opgericht ter herinnering aan het 25-jarig bestaan van de boerinnenbond 1911-1936 (zie opschrift hardstenen gevelsteen) en ingewijd in mei 1937.

Driehoekige bakstenen pijler bekroond met kruisje en voorzien van driehoekig gebogen beeldnisje met Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Gedecapeerd bij renovatie in 1991.

• Overmere ons dorp, Overmere, 1992, p. 80.

Bron     : BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke