Boomkapel Onze-Lieve-Vrouw van Kouter

Beschrijving

Boomkapelletje aan solitaire zomereik in straatbocht tussen Meerstraat nummer 23 en Brielstraat nummer 39, teruggaand op in oorsprong oud boomkapelletje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van de Kouter.

Huidig gewit houten kapelletje bekroond door dito kruisje. Op de punttop geschilderd opschrift "O.L. Vrouw/ vd Kouter". Binnenin blauw geschilderd en voorzien van beeldje van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in kunststof.

• Overmere ons dorp, Overmere, 1992, p. 81.

Bron     : BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Duchêne, Helena, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke