• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens kadastergegevens gebouwd in 1930, volgens bouwvergunning gebouwd door aannemer Marcel Pauwels voor Alfred Cambien. Gevel van gele baksteen met overvloedig gebruik van arduin voor de venster- en deuromlijstingen. Gevarieerde gebogen venstervormen, hoefijzerboogvormig venster van souterrain. Behouden, bruingeschilderd schrijnwerk met typerende roedeverdeling en rolluiken. Hoge rondboogvormige deur met bovenlicht, houten deur met beglaasde panelen met decoratief ijzerwerk en beslag in art-decovormgeving.

• Stadsarchief Eeklo, Bouwvergunningen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen