Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.
Hoeve, gedateerd "1762" in moerbalk van centrale kamer, waarvan het erf grenst aan de gemeentegrens met Berlare (Overmere) wijk Heikant.
Haaks op de straat ingeplant zuidelijk georiënteerde boerenwoning van één bouwlaag en zeven traveeën onder een deels afgewolfd pannen zadeldak, vroeger bedekt met stro. Korfbogige voordeur gevat in een omlijsting van nu overschilderde blauwgrijze baksteen met imposten, druiplijst en sluitsteen, kenmerkend voor de 18de-eeuwse hoeve-architectuur. Tweede deurtje gedicht. Rechthoekige beluikte vensters op jongere tegeldorpels, wellicht gelijktijdig geplaatst met de typische gevelafwerking uit het interbellum (cementering met schijnvoegen) en het ijzeren toegangshek met herkenbaar zonnemotief. De traditioneel bijhorende en aangebouwde bakoven is afgebroken. De vroegere bedrijfsgebouwen (schuur en stal) ten zuiden en haaks op de straat zijn opgetrokken in snelbouwsteen en dateren van circa 1953 (volgens mondelinge bron).
Interieur
Oorspronkelijke 18de-eeuwse indeling grotendeels behouden. Kleine deurportiek geeft uit op centrale kamer met samengestelde balklaag waarvan de moerbalken met fijn uitgewerkte sleutels zijn voorzien en één ervan met het ingesneden jaartal "1762". Hetzelfde jaartal was voorheen ook aangebracht in het zoldergebint, maar dit is heden niet meer zichtbaar.
Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)