• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Deels vrijstaand ruim burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een rechts afgewolfd leien zadeldak. Gebouwd in 1922 door architect A. Peynsaert (Aalst) voor Jules of Gustaaf Haegens. Door stilistische en typologische overeenkomst oorspronkelijk voorkomend als pendant van nummer 2.

Dubbelhuis in neoclassicistische stijl met verwerking van art-deco-elementen. Zeer verzorgde en kwaliteitsvolle gevelafwerking, waarbij de onderbouw bekleed werd met een imitatie-bossage. De bovenbouw werd afgewerkt met een vlakke bepleistering, omlijste vensters, deels met gestileerde bloemmotieven en medaillons verfraaide spiegels in borstwering en hoofdgestel, én beëindigd door een gekorniste kroonlijst met tandlijst en modillons. Markerend breed rechter zijrisaliet met een gebogen erker op de bel-etage hoger oplopend in een gebogen fronton. Voorts behouden schrijnwerk met ovale medaillons in de bovenlichten. Rechthoekige voordeur met ijzerwerk en beglaasd bovenlicht onder een vlaggenmast.