erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
84136
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84136

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, met inbegrip van een inpandige garage, onder zadeldak (leipannen) stilistisch te dateren in de jaren 1950. Heden praktijkwoning. Brede lijstgevel met ver overstekende kroonlijst met cassetten. Symmetrische dubbelhuisopstand gemarkeerd door een monumentale inkompartij met een zware hardstenen voordeuromlijsting met afgeschuinde wanden, druiplijst en sluitsteen. Daarboven een tweedelig deurvenster, voorzien van glas-in-loodvensters met vaasmotief, aan een ijzeren leuning. Woning naar materiaalgebruik en door de typerende verzorgde afwerking een kwalitatief voorbeeld van de betere rijhuizenbouw van de jaren 1950.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2006


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/84136 (Geraadpleegd op 24-06-2021)