• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand burgerhuis, volgens kadastergegevens uit het derde kwart van de 19de eeuw en teruggaand op een hoeve waarvan een rest van de vervallen bedrijfsgebouwen nog op het bijhorende omringende erf staan. Volgens mondelinge bron gebouw gewijzigd tijdens het interbellum en in de jaren 1950.

Neoclassicistisch getinte voorgevel van dubbelhuis axiaal ten opzichte van het einde van de Driesstraat ingeplant. Afgesloten door nieuw gemetste lage bakstenen voortuinafsluiting met daarachter een hoge geschoren haag. Voortuinafsluiting ter hoogte van de Eekstraat verbonden met een oudere hogere bakstenen muur en ten noorden van de voortuin in de Wezepoelstraat palend aan decoratief uitgewerkte betonnen platen.

Wat achterin gelegen burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak met een voor de bouwperiode kenmerkende gevelopbouw en -afwerking. Horizontaliteit benadrukt door twee cordonlijsten aan de borstwering en een hoofdgestel met gelede architraaflijst én houten kroonlijst op tandlijst en modillons. Geschilderde vlakke bepleistering op een hardstenen plint. Rechthoekige vensters, op de begane grond met schuiframen en aanvankelijk met luiken, op de bovenverdieping met afgeronde bovenhoeken in een geprofileerde omlijsting. Getint loodglas in de bovenlichten typisch voor het midden van de 20ste eeuw. Voordeur gevat in een beeldbepalende geprofileerde hardstenen omlijsting, met kroonlijst op voluutvormige consoles met acanthusblad en ruitmotief, in neoclassicistische stijl. Verzorgd art-decogetint schrijnwerk met smeedwerk voor deurlicht dat evenals het bovenlicht van fraai glas in lood is voorzien. Achtergevel voorheen gerotst, heden met jonger bakstenen parement en gewijzigde vensters.