Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Aan de straat gelegen deels vrijstaand breedhuis van het type boerenwoning, vlakbij de straatbocht met de Bosstraat. Illustratief voor de vroegere kleinschalige bebouwing in deze landelijk gelegen straat. Eén bouwlaag tellend boerenhuisje van vijf traveeën onder een pannen zadeldak, volgens kadastergegevens uit de tweede helft van de 19de eeuw. Eenvoudige baksteenbouw, heden met een typische interbellum afwerking zoals een geschilderde cementering verfraaid met schijnvoegen op een gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters op een hardstenen lekdrempel. Dito voordeur met een geschilderde vlakke omlijsting. De witgeschilderde vrijstaande rechter zijgevel aan de verharde oprit van de belendende woning, vertoont nog duidelijk herkenbare bouwsporen van vroegere fases.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena